O projketu

projekt

Sažetak projekta:

Opći cilj projekta je unaprjeđenje diplomskih studijskih programa na Kineziološkom fakultetu u Splitu u suradnji s partnerima Hrvatskim
kineziološkim savezom, Udrugom diplomiranih studenata Kineziološkog fakulteta u Splitu, Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Specifični ciljevi projekta su razvoj 4 standarda zanimanja, razvoj 5 standarda kvalifikacija u podsektoru Sport na 7. razini HKO-a prema potrebama tržišta rada, te razvoj 2 kurikuluma diplomskih studijskih programa na Kineziološkom fakultetu u Splitu u skladu s predloženim standardima kvalifikacija.

Kratki opis projekta:

U Hrvatskoj je uspostavljen Zakon o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru te Pravilnik o Registru HKO. Sektorsko vijeće Odgoja, obrazovanja i sporta u fazi je formiranja. U navedenom sektoru ne postoji definiran niti jedan standard zanimanja, standard kvalifikacija i standard skupa kompetencija iz područja kineziologije. Kineziološki fakultet u Splitu trenutno na 7. razini HKO-a provodi jedan sveučilišni i četiri specijalistička diplomska studija kineziologije. Studiji do danas nisu pretrpjeli veća usklađivanja s ishodima učenja i izlaznim kompentencijama.
Također do danas nije napravljena niti jedna studija kojom bi se ustvrdila stvarna potreba raznih područja tržišta rada za diplomiranim kineziolozima.

Definirana su tri problema:

1. nije definiran niti jedan standard zanimanja u području kineziologije;

2. nije definiran niti jedan standard kvalifikacija 7. razine HKOa u kineziologiji;

3. Diplomski studiji kineziologije nisu usklađeni s skupovima ishoda učenja te s potrebama tržišta rada.

Udruživanje Kineziološkog fakulteta u Splitu s partnerima u zajedničkim poduhvatima analize trenutne i dosadašnje ponude i potražnje za zanimanja iz podsektora Sport, te usklađivanje obrazovne ponude na Kineziološkom fakultetu, omogućene su pretpostavke za ostvarenje općeg i specifičnih ciljeva projektnog poziva. Očekuje se da će suradnja između prijavitelja i partnera na ovom projektu rezultirati unapređenjem diplomskih studijskih programa na Fakultetu koji će biti usklađeni s definiranim standardima zanimanja i kvalifikacijama.

Time će se ostvariti opći cilj poziva. Ovaj projekt je u skladu s prioritetima strategije EU 2020 usklađivanje visokih učilišta s nacionalnim kvalifikacijskim okvirima. U izvještaju o novim vještinama za nove zaposlenja koji je ekspertni tim EU stručnjaka pripremio 2010. godine za Europsku komisiju ističe se da se moraju ojačati mostovi suradnje između obrazovanja i tržišta rada. Primarna ciljna skupina u ovom projektu su studenti diplomskih
studija kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Splitu. Ostale ciljne skupine su nastavnici i suradnici Fakulteta te rukovodstvo Fakulteta. Ovim projektom studenti diplomskog studija kineziologije dobili bi unaprjeđene studijske programe s jasno definiranim ishodima učenja koje će opisati i definirati nastavnici i suradnici Fakulteta. Rukovodstvo Fakulteta uspostavit će odnosno s partnerima i tržištem rada te osigurati provođenje unaprjeđenih diplomskih studija u narednim akademskim godinama.

 

Vrijeme provedbe projekta:

lipanj, 2015. – rujan, 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>